SOHR: "Libya ve Karabağ'da 800 Suriyeli savaşçı öldürüldü"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SOHR) Suriye’de Türkiye’nin desteklediği muhalif gruplardan 800 savaşçının Libya ve Karabağ savaşlarında öldürüldüklerini bildirdi.

SOHR: "Libya ve Karabağ'da 800 Suriyeli savaşçı öldürüldü"

SOHR Ermenistan ve Azerbaycan arasında başlayan Dağlık Karabağ savaşında ve Libya’da 789’un üzerinde Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhalifin öldürüldüğünü, yüzlercesinin d yaralandığını duyurdu.

SOHR şu ana kadar  Suriyeli muhalef gruplarda 496’sının Libya’da, 293’ünün ise Karabağ’daki çatışmalarda öldürüldüğünü kaydetti.  

SOHR’nin raporuna göre Türkiye istihbaratının şimdiye kadar aralarında 350 çocuk yaşta olmak üzere 18 bin Suriyeli savaşçıyı Libya’ya, 2bin 500’ün üzerinde savaşçıyıda Karabağ’a götürüldüğünü belirtildi.

Azebaycan ile Ermenistan arasında anlaşma imzalanması sonrası Türkiye’nin Karabağ’a Suriyeli cihatçı grupları göndermeyi durduduğu bildirildi.

SOHR, Rusya’ya bağlı güvenlik şirketinin de Suriye rejim güçlerine bağlı 4 bin savaşçıyı Libya’ya götürdüğü, askeri operasyonların son bulmasıyla büyük çoğunluğunun Suriye’ye geri döndüğünü belirtildi.