Libya'dan Türkiye'ye: Paralı askerleri geri çekin

Türkiye ile ilgili daha önceki açıklamalarıyla gündeme gelen Libya Dışişleri Bakanı Leyla Menguş, ülke topraklarındaki tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin varlığının sonlandırılması için Türkiye'ye işbirliği çağrısı yaptı.

Libya'dan Türkiye'ye: Paralı askerleri geri çekin

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’daki görüşmeleri kapsamında mevkidaşı Necla Menguş ile ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan Menguş, Berlin Konferansı'ndan çıkan sonuçlar ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının tümünün uygulanması için karşılıklı dayanışma çağrısı yaparak şu ifadelere yer verdi:

"Libya'nın egemenliğine saygı çerçevesinde, Libya topraklarındaki tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin varlığının sonlandırılması için de (Türkiye'ye) işbirliği çağrısı yapıyoruz.”

“Menguş’un açıklamaları, bir sitem olarak algılandı”

Associated Press’in (AB) haberine göre, Menguş'un açıklamaları Libya'da birlikleri olan ve Suriyeli paralı savaşçıları ülkeye gönderen Türkiye'ye yönelik bir sitem olarak algılandı.

Menguş, geçtiğimiz günlerde İtalya’da yaptığı bir açıklamada yine Türkiye’yi işaret ederek ülkedeki tüm yabancı güçlerin barış görüşmeleri kapsamında Libya’yı terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

“Çavuşoğlu: Yasal varlığımızı, para için savaşan gruplarla eşitleyenler var”

Çavuşoğlu ise ortak basın toplantısında Libya'daki Türk güçlerinin daha önce yönetimde olan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile varılan askeri eğitim anlaşmasının bir parçası olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu "Yasal varlığımızı bu ülkede para için savaşan yabancı paralı savaşçı gruplarla eşitleyenler var" diye konuştu.