Lice’de askeri operasyon: Evler basıldı, gözaltılar var

Diyarbakır’ın Lice İlçesine bağlı Dibek (Dêrxus) ve Arıklı (Huseynik) ve Karahasan Mahalleleri ve bağlı mezralarda dün sabah saatlerinde başlatılan ve çatışmaların yaşandığı belirtilen askeri operasyon sürüyor. Abluka altına alınan, giriş çıkışların yasak olduğu mahalle ve mezralardaki evlere, askerler tarafından dün akşam saatlerinde baskınlar düzenlendiği öğrenildi.

Lice’de askeri operasyon: Evler basıldı, gözaltılar var

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre evlerde yapılan aramalarda, yurttaşların darp edildiği, tehdit ve hakaretlere maruz kaldığı bildirildi. Ev baskınlarında Karahasan Mahallesi’ne bağlı Eminoğlu mezrasında 18 yaşındaki çoban Berat Akgeyik ile Eyüp Özkan isimli kişinin de aralarında olduğu 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  

‘Tek Bir Askere Bir Şey Olursa Gerisini Siz Düşünün’

Bölgedeki askeri operasyon sürerken, Eminoğlu mezrasındaki yurttaşlardan birinin yaşananları şöyle anlattığı aktarıldı:

“Köyümüz abluka altında, belli aralıklarla silah sesleri geldi, sonra evimize baskınlar yapılıp arama yapıldı. ‘Burada tek bir askerimize bile bir şey olursa gerisini siz düşünün’ diye tehdit edildik. Yanımızda çobanlık yapan 18 yaşındaki Berat Akgeyik hiç bir gerekçe gösterilmeden kelepçelenerek gözaltına alındı. Bu sırada darp edildi.”