Lice'de helikopterden ateş açıldı, yaralılar var

Lice'de helikopterden ateş açıldı, yaralılar var

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bağlan köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağı öncesi askeri helikopterden ateş açıldığı ve açılan ateş sonucu ikisi ağır üç köylünün yaralandığı bilgisi sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Köyle irtibat kurulamazken, evlere baskın yapıldığı ve köylülere işkence yapıldığı iddiası var.

Dün Bağlan, Dolunay, Yalaza ve Çavundur köylerinde akşam ilan edilen dışarı çıkma yasağı öncesi ise köy üzerinde alçak uçuş yapan askeri helikopterden açılan ateş sonucu üç köylünün yaralandığı, yaralı köylülerden ikisinin sağlık durumunun ağır olduğu, birinin ise hastaneye kaldırılmak üzere helikopterle köyden alındığı bilgisi var.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, olaya ilişkin Twitter hesabından “Lice’nin Bağlan (Mişref) köyü askerler tarafından tarandı. 2’si ağır 3 sivil yaralı var” paylaşımında bulundu. 

Gazete Karınca’ya konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise köyden en son aldıkları habere göre askeri helikopterin açtığı ateş sonucu yaralanan köylülerden birinin helikopterle hastaneye kaldırıldığını, diğer yaralıların da hala köyde tutulduğunu söyledi. Yaralananların sivil olduğu ve isimlerinin Münir Serin ve Celal Yıldırım olduğu kaydedildi.

İnternet ve telefon hatlarındaki kesintiler nedeniyle köyden sağlıklı bilgi alınamazken, köydeki evlere baskın yapıldığı ve köylülere işkence yapıldığı iddiaları da söz konusu.