Liderlerden Paskalya Bayramı mesajı

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, Hristiyanlığın dini bayramlarından biri olan Paskalya Bayramı’nı kutladı. Liderler bu bayramın barış ve huzura vesile olmasını diledi.

Liderlerden Paskalya Bayramı mesajı

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi, Irak ve Hristiyan aleminin Paskalya (Kıyam) Bayramı’nı kutladı.

“Bu bayramın birlik ve beraberlik, kardeşlik ve barış kültürünü derinleşmesini, terör ve şiddet zihniyetini ortadan kaldırmasını ümit ediyorum” diyen Barzani, “Irak'ta ve bölgedeki Hristiyanların diğer tüm dini ve etnik gruplar ile bir arada barış ve özgürlük içinde yaşaması temennisinde bulundu.

Barzani, “Bayramınızı kutlar, neşe ve mutluluklar dilerim” dedi.

“Bizi bir birimize bağlayan bu ortak tarihtir”

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de mesajında Kürdistan, Irak ve tüm dünyadaki Hristiyanların bayramını kutladı.

Bayramın mutluluk, barış ve huzur getirmesini dileyen Barzani, şunları kaydetti:

“Bu vesile ile Kürdistan ve Irak’taki tüm etnik ve dini bileşenler arasında birlikte yaşam ve hoşgörü kültürünün korunmasına vurgu yapıyoruz ki bizi bir birimize bağlayan bu ortak tarihtir.

Kürdistan ve Irak toplumunun kadim ve asli bileşenlerinden olan Hristiyan kardeşlerimizin tarih boyunca ülkenin inşası, korunması ve ileriye götürülmesindeki rolünü ve konumunu önemli buluyoruz.

Önümüzdeki bayramları daha iyi bir şekilde kutlamayı umuyoruz ve hepimiz, tüm bileşenlerle, kardeş olarak, ortak sorumlulukla, geleceğe umut ve iyimserlikle bakmak ve daha iyi bir gelecek için birlikte çalışmalıyız.”

“Birlikte yaşam, hoşgörü kültürüne bağlı kalacağız”

“Paskalya (Diriliş) Bayramı vesilesiyle Kürdistan, Irak ve dünyadaki tüm Hristiyan kardeşlerimin bayramını kutlarım” diyen Başbakan Mesrur Barzani de, bayramın Kürdistan ve Irak'ın tüm bileşenleri için daha fazla mutluluk ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

Başbakan Barzani, “Bu vesile ile Kürdistan Bölgesi hükümetinin Kürdistan Bölgesi’nde birlikte yaşam, hoşgörü kültürü ve din özgürlüğünün daha da derinleştirilmesine bağlı kalacağını teyit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paskalya Bayramı

Paskalya Günü, Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü Hıristiyanlıktaki en eski ve en önemli bayramdır.

İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3’üncü günde dirilişi kutlanır. Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklılıklar olmakla beraber, Paskalya dönemi yaklaşık olarak Mart sonundan Nisan sonuna kadar olan dönemdir.

Her sene sabit bir tarihte gerçekleşmeyen ve dünya kiliselerinin çoğunda Pazar günü kutlandığından Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılır.