Livaneli, sesine hayran kaldığı Kürt gencini arıyor

Livaneli, sesine hayran kaldığı Kürt gencini arıyor

Sanatçı Zülfü Livaneli, Youtube'a yüklenen videoda Kürtçe şarkı söyleyen genç inşaat işçisini Diyarbakır başta olmak üzere konserlerine konuk sanatçı olarak davet edeceğini duyurdu.

Sanatçı Zülfü Livaneli, İstanbul'da olduğu sanılan bir inşaatta sıva yaparken olağanüstü bir ses ve yorumla Kürtçe şarkı söyleyen genç inşaat işçisini bulmak istiyor. 

Bazı sosyal medya kullanıcılarının "Van Özalp doğumlu, Murat Akbaşlı" olduğunu söylediği genç inşaat işçisinin söylediği şarkı Twitter’da paylaşılınca Zülfü Livaneli de şarkıyı söyleyen Murat Akbaşlı'yı bulmak istedi. Livaneli, tweet'inde “Böyle bir sese kolay kolay rastlanmaz. Keşke bulabilsek de Diyarbakır başta olmak üzere konserlerime konuk sanatçı olarak davet etsem” dedi.

Youtube’da ses analizleri yapan Emre Yücelen de genç yeteneğe övgüler yağdırdı. Youtube’da videoyu takipçileriyle birlikte canlı izleyen Yücelen “Olağanüstü okuyor, dinleyin”, “Okuma pozisyonu o kadar güzel ki… Doğuştan yetenekli” yorumunu yaptı. Yücelen, videonun sonunda takipçilerine “Ne olur bu çocuğu bulun” dedi.

Twitter'da Livaneli'nin mesajına verilen cevaplarda ise Emre Yücelen, genç yeteneği bulduklarını söyledi. Yapılan çok sayıda yorumun arasında genç işçisinin adının Murat Akbaşlı olduğu ve bir Youtube kanalı olduğu bilgisi verildi.