Macaristan’dan bağımsız Kürdistan’a destek

Macaristan’dan bağımsız Kürdistan’a destek

Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen, Kürtler’in devletinin olması gerektiğini söyledi.

 

Kürdistan Yurtseverler Birligi (KYB)Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen ile biraraya geldi

 

Görüşmede Zsolt Semjen, “Tüm dünyanın Kürtler’in kendi kaderini tayin etme hakkının olduğunu bilmesi ve Kürtler’in devletinin olması gerekiyor. Bu nedenle bir milletin hak ve amacına ulaşması, bağımsız Kürdistan’ın kurulması için daha fazla yardım yapılması gerekiyor” dedi.

 

Savaştan kaçan Iraklı Hristiyanlar’ın Kürdistan Bölgesi’nde karşılanıp, korunmasından dolayı Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne teşekkür eden Semjen, Peşmerge ve Kürt savaşçılar Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da (Suriye Kürdistanı) IŞİD’le savaşta önemli bir role sahip olduğu belirtti.

 

Zsolt Semjen’in ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne askeri ve insani yardıma devam edeceğini kaydederek, Avrupa ve dünyanın daha fazla yardım etmesi gerektiğini söyledi

 

Görüşmede Mele Bahtiyar’ın ise, Kürtler’in Macaristan’la olan tarihi ilişkilerine değinip, Macaristan’ın hiçbir zaman Kürtler’e sorun ve engel çıkarmadığnı ilettiği ifade edildi.

 

Bahtiyar ayrıca, “Peşmerge milletimizin gururudur. IŞİD’le savaşta dünyanın ve Avrupa’nın yerine de savaşıyor. Bu nedenle Kürt savaşçılarına ve peşmergeye daha fazla yardım yapılması gerekiyor” dedi.