Mahmur’da IŞİD operasyonu: 1 ölü, 2 yaralı

Mahmur’da IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda bir örgüt mensubunun öldürüldüğü, iki kişinin de yaralı olarak yakalandığı bildirildi.

Mahmur’da IŞİD operasyonu: 1 ölü, 2 yaralı

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan yazılı açıklamada, idari olarak Musul’un merkezini oluşturduğu Ninova vilayetine bağlı olan Mahmur ilçesi kırsalında varlık göstermeye başlayan ve zaman zaman güvenlik güçlerine saldıran IŞİD’e yönelik operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Hava kuvvetlerinin de destek verdiği operasyonda bir teröristin öldürüldüğü aktarılan açıklamada, 2 IŞİD mensubunun da yaralı olarak yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, operasyonda IŞİD’e ait çok sayıda sahte evrak, kimlik, silah ve mühimmatın ele geçirildiği kaydedildi.

Öte yandan IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Terör örgütü IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor.