Mahmut Osman: ''bayrağın indirilmesi kırmızı çizgimiz''

Irak Milletvekili Mahmut Osman yaptığı açıklamada, Kürdistan bayrağının indirilmesinin ''kırmızı çizgi''leri olduğunu söyledi.

Mahmut Osman: ''bayrağın indirilmesi kırmızı çizgimiz''

Irak parlamentosunun Kerkük kent meclisinin kararını ret eden ve kentteki bayrakların indirilmesini öngören kararını sert bir şekilde kınayan Kürt Milletvekili Mahmut Osman, "Yasal olmayan bu karara karşı her türlü yasal yollara başvuracağız. Bu çerçevede Federal mahkemeye derhal bir itiraz dilekçesi sunacağız” dedi.

Osman, "Irak parlamentosunda Kürt bayrağının Kerkük kentinde indirilmesine evet diyenlerin tamamı, yasa dışı olan değişik bayrak ve flamaları hakim oldukları bölgelerde göndere çekenlerin ta kendisiydi. Ne yazık ki bu kişiler bugün Kürdistan bayrağının gönderden indirilmesi için evet oyu kullandılar. Her nedense bu kadar yasa dışı bayrak ortalarda gezinirken sadece Kürdistan bayrağının göndere çekilmesinin yankı bulması dikkat çekicidir ” dedi.

Osman, Kürdistan bayrağının Irak anayasasında tanındığını ve hiç kimsenin bu bayrağı indirmeye gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Irak Milletvekili Mıhemmed Osman son olarak, "Kürdistan bayrağı ''kırmızı çizgi'mizdir. Her kim ki Kerkük kentinde, Kürdistan bayrağını indirmeye kalkarsa sonuçlarına katlanır” diye sert uyarıda bulundu.