Mardin Artuklu Üniversitesi Kürtçe yüksek lisans için 65 öğrenci alacak

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü, 2019–2020 Güz Döneminde Kürt Dili ve Kültürü alanında 65 öğrencinin alınacağını duyurdu. Kürtçe yüksek lisans için başvuru tarihi ise 15-27 Ağustos 2019 olarak belirlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kürtçe yüksek lisans için 65 öğrenci alacak

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü, 2019–2020 Güz Döneminde Kürt Dili ve Kültürü alanında 65 öğrencinin alınacağını duyurdu. Kürtçe yüksek lisans için başvuru tarihi ise 15-27 Ağustos 2019 olarak belirlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü’nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, listede belirlenen lisansüstü programlarına 2019–2020 Öğretim Yılı Güz Döneminde Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri alınacak.

Buna göre, Tezli Yüksek Lisans için toplam 20, Tezsiz Yüksek Lisans için Kurmanci 30 ve Zazaki için 15 öğrenci alınacak. Öğrenci alımı için başvuru tarihi 15 Ağustos’ta başlayıp 27 Ağustos’ta sona erecek.

Kürt Dili ve Kültürü bölümünde tezli yüksek lisans programında değerlendirmeye girebilmeleri için adayların yazılı sınavından en az 60 puan almaları gerekiyor.

Tezli Yüksek Lisans için alınacak 20 öğrenci kontenjanından 3’ü yabancı uyruklu öğrencilere verilecek ve yabancı uyruklu kontenjanın dolmaması halinde ilgili kontenjanlar diğer öğrenciler için tahsis edilecek.

 

Kürt Dili ve Kültürü, Kurmanci ve Zazaki için Tezsiz yüksek lisans programında değerlendirmeye girebilmeleri için adayların yazılı sınavdan en az 50 puan almaları gerekiyor. Zazaki kontenjanın dolmaması halinde ilgili kontenjanlar Kurmanci için tahsis edilecek.

Arap ve Süryani dili alanında da öğrenci alınacak

Sitede yer alan açıklamaya göre Arap Dili ve Kültürü alanında 20’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 32, Süryani Dili ve Kültürü alanında ise 2’si yabancı uyruklu toplam 10 öğrenci alınacak.

Arap dilinden alınacak öğrencilerin KPDS, ÜDS, YDS veya bu sınavların muadili birinden en az 60 puan almış olması gerekiyor.

Tezli yüksek lisans programında değerlendirmeye girebilmeleri için adayların da mülakat sınavından en az 60 puan almaları gerekir.

Suryani Dili ve Kültürü için tezli yüksek lisans programına alınacak adayların değerlendirmeye girebilmeleri için yazılı sınavdan en az 60 puan almaları gerekirken yazılı sınav ve mülakat sınavının aritmetik ortalaması değerlendirmeye alınacak.

İnternet üzerinden başvuru payılabilecek

Adaylar başvurularını internet üzerinden yapabilecek. 2-3 Eylül’de yapılacak olan yazılı sınav ve mülakatların sonuçları 4 Eylül’de belli olacak.

Ayrıca başvuru için dayların 4 yıllık lisans diplomasına sahip olmaları gerekiyor.

Kürt Dili ve Kültürü anabilim dalı tezsiz yüksek lisans programı sınavları yazılı olarak yapılacak.

Kurmanci sınavı çoktan seçmeli olacak ve optik okuyucu tarafından değerlendirilecek. Zazaki sınavı ise yazılı olacak.

Ayrıntılar Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü sitesinde bulunmaktadır.