Mardin'de 4 aydır tutuklu olan Kirmanşahlı iki Kürt yarın hakim karşısına çıkıyorlar

Yaklaşık 4 aydır Mardin cezaevinde tutuklu bulunan İran vatandaşı Kirmanşahlı iki Kürt Jiyan Cehanferd ve Hesen Belede yarın hakim karşısına çıkıyorlar.

Mardin'de 4 aydır tutuklu olan Kirmanşahlı iki Kürt yarın hakim karşısına çıkıyorlar

Yaklaşık dört ay önce Doğu Kürdistan'ın (İran) Kirmanşah kentinden Mardin'e gelerek Artuklu Üniversitesinin Yüksek Lisans sınavına girmek isteyen Hesen Belede ve Kelhurî folkloru üzerine yaptığı araştırmayı Kuzey Kürdistan'da yayımlatmak isteyen Jiyar Cehanferd PKK örgütü adına eylem planı yapma suçlamasıyla gözaltına alınmış, sonrasında tutuklanmışlardı. Cehanferd ve Belede yaklaşık 4 aydır tutuklular.

Tutuklu iki arkadaşın avukatı Nusret Çıray müvekillerinin yarın (20 Nisan 2017) tarihinde Mardin adliyesinde saat 14.00'da mahkemeye çıkarılacaklarını söyledi. Nusret Çiray, Mardin'de fotoğraf çektikleri bir sırada gözaltına alındıklarını, fotoğraf çekimlerinin güvenlik güçleri tarafından örgütsel amaçlı keşif çalışması olarak değerlendirildiği kaydetti. Avukat Çıray, Cehanferd'in yaptığı araştırmasını yayımlatabilmek için Diyarbakır ve Mardin'de Kürt yayın çevresinden kişilerle yaptıkları görüşmeler de örgütsel ilişki ağı çerçevesinde değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

Avukat Çıray, müvekillerinin Diyarbakır ve Mardin'de görüşme yaptığı sözkonusu kişilerden bazılarının da mahkemede tanık olarak dinleneceklerini söyledi.