Mardin'de kaybolan gençlerden 8 aydır haber alınamıyor

Antalya’da aileleri ile yaşayan Abdulaziz ve Abdullah Dinek isimli iki amca çocuğu, Mardin’e büyük babalarını ziyarete gittikleri günden beri kayıp. Ailenin aktardığına göre; kaybolan kuzenlerden Abdullah 18, Abdulaziz ise 19 yaşında.

Mardin'de kaybolan gençlerden 8 aydır haber alınamıyor

Ailenin tüm çabalarına rağmen kaybolan iki gençten 8 aydır haber alınamıyor.

Rûdaw TV’ye konuşan kayıp gençlerden Abdulaziz’in babası Seyfeddin Dinek, çocukların dedelerini görmek üzere Kızıltepe’ye gittikleri, orada 6 gün kaldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alamadıklarını söyledi.

Dinek, “Kızıltepe’de 6 gün kaldıktan sonra bir taksi tutup Suriye sınırına gidiyorlar. Taksi şoförü onları sınıra bırakıp dönüyor. O günden beri kendilerinden haber alamıyoruz. Şoför bir esnafa  ‘O çocukların yaptığı hayırlı bir iş değildi. Boş bir araziye bırakmamı istediler. Bıraktığım arazide, ne bir ev ne kalınacak bir yer vardı’ demiş. Bunun üzerine esnaf, çocukların amcasına durumu aktarmış. Biz de 15 Ekim 2022 günü çocukların, Suriye sınırında bir mısır tarlasına bırakıldıktan sonra kaybolduklarını öğrenmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Rojava’daki bir tanıdığının çocukları gördüğünü belirten Seyfeddin Dinek, “Birgün Kobani’den bir tanıdığımız telefonla beni aradı. Abdullah’ı Kobani’de gördüğünü söyledi” dedi.

Baba Dinek, yeğeni ve oğlunun Rojava’da YPG saflarına katıldığını tahmin ettiklerini, birçok kez haber iletmelerine rağmen Rojava’daki yönetimin kendilerine yardımcı olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklarımız, Rojava’ya mı geçti, YPG saflarına mı katıldı?  Bize bir şey söyleyin diyoruz.  ‘Soruyoruz’ diyorlar ama şu ana kadar bir yanıt almış değiliz. Tahminimiz çocuklar YPG saflarına katıldılar.”

Kaybolduğunda yeğeni Abdullah’ın henüz 17 yaşında, oğlu Abdulaziz’in ise yeni 18’ine girmiş olduğunu belirten Dinek, Rojava yönetimine çocuklarını geri göndermeleri çağrısında bulundu. /Rudaw