Mazlum Abdi: ABD’nin rolü sadece IŞİD ile mücadele değil!

Associated Press’e Kürtçe bir röportaj veren Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rojava ve Özerk Yönetim’in kontrolü altındaki bölgelerde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) güçlerinin varlığının Suriye krizinin çözümü noktasında önemli olduğunu kaydetti.

Mazlum Abdi: ABD’nin rolü sadece IŞİD ile mücadele değil!
Associated Press’e Kürtçe bir röportaj veren Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rojava ve Özerk Yönetim’in kontrolü altındaki bölgelerde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) güçlerinin varlığının Suriye krizinin çözümü noktasında  önemli olduğunu belirttiği açıklamasında şunları söyledi:
 
“ABD olmadan Suriye’de siyasi çözümün olmayacağı inancındayız. Siyasi bir çözüme ulaşmak için ABD’nin kalması gerekiyor ve onların (ABD) bu konuda rol oynaması gerekiyor. Bizim görüşümüz bu. Yani ABD’nin rolü sadece IŞİD ile mücadele değil. Elbette bu da önemli ama siyasi çözüme ulaşmak için en çok onlara ihtiyaç var. Çünkü IŞİD’i ‘siyasi bir durum’ olmadan yenmek mümkün değil. IŞİD’i yenmenin ve onu ortadan kaldırmanın tek şartı siyasi bir çözümün bulunmasıdır.''
 
Abdi açıklamasının devamında; ''Suriye rejimiyle siyasi bir anlaşmaya varmak istiyoruz. Bazı temaslarımız bulunuyor, zaman zaman bizimle iletişime geçiyorlar. Ama bir anlaşmayı kabul edecek noktaya gelmediler. Suriye rejimi 2011’e, 2011’deki olaylardan önceki zamana geri dönmek istiyor, fakat bu mümkün değil. Ayrıca onlara 2011’den önceki duruma dönmemizin imkansız olduğunu söyledik.'' dedi.
 
Mazlum Abdi açıklamasının sonunda; ''Sahadaki şu an mevcut durumu kabul etmek zorundalar. Bu noktada uluslararası toplumun yardımcı olması gerekir. Suriye rejiminin önceki durumu değil, mevcut durumu anlamasını ve dikkate almasını sağlaması gerektiğine inanıyorum” dedi.