Mazlum Abdi Deyrezor'da yerel liderlerle görüştü

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Deyrezor'u ziyaret ederek bölgenin önde gelen şahsiyetleri ve aşiret liderleriyle görüşmelerde bulundu.

Mazlum Abdi Deyrezor'da yerel liderlerle görüştü

Mazlum Abdi, yerel yetkililerle yaptığı konuşmalarda, Suriye hükümetiyle yapılacak herhangi bir görüşmeye bölgenin tüm bileşenlerinin dahil edileceğini söyledi.

DSG Komutanı, "Rejimle her diyaloğa Deyrezor halkı dahil edilecek, Rakka halkı dahil edilecek, Minbiç halkı dahil edilecek. Yani bölgenin tüm bileşenlerinin temsilcileri yer alacak. Hepimiz biriz ve kaderimiz bir. DSG şehitleri tüm bileşenlerdendir. DSG birleşik bir askeri güçtür ve Deyrezor'u kurtardığımızda Deyrezor halkı da o savaşa katıldı ve şehitler verdi. Çözüm ne olursa olsun halk da o çözüme katılacaktır" diye konuştu.

DSG Başkomutanı Abdi görüşmede, Türkiye ile varılan anlaşmasına bağlı olduklarını ancak; Türkiye'nin bölgeye yeni bir saldırı için uluslararası onay alma çabalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Mazlum Abdi’nin görüşmeleri ve açıklamaları, ABD'nin yeni Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı Matthew Pearl'ün Rojava’ya gittiği ve Kürt-Kürt diyaloğunu görüşmek üzere SDG ile bir araya gelmesinin beklendiği bir döneme denk geliyor.

Bu bağlamda, görüşmelerde bulunacak olan Suriye Kürt Ulusal Konseyi  (ENKS) heyeti başkanı Muhammed İsmail, Matthew Pearl ile yaptığı görüşmenin ardından Rûdaw'a yaptığı açıklamada, ENKS heyetinin Amerikalılara birlik çabalarını gerçekleştirme konusunda ciddi olduklarını vurguladıklarını söyledi.

Muhammed İsmail, "ENKS olarak, müzakerelerin iyi bir sonuca varabilmesi için ciddiyetimizi bir kez daha vurguladık” dedi.

DSG medyasına göre, Mazlum Abdi ziyaret sırasında askeri ve güvenlik komutanlarıyla bir araya geldi ve onlardan bölgede düzen ve güvenliği sağlamalarını istedi.