Mazlum Abdi: Türkiye sınıra askeri güç yığdı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye'nin Rojava sınırına güç yığdığını söyledi. Abdi, ABD'yi Türkiye’nin kara harekatını önlemek için "daha güçlü" bir tutum almaya da çağırdı.

Mazlum Abdi: Türkiye sınıra askeri güç yığdı

Mazlum Abdi, bugün bir video konferansta açıklamalarda bulundu. Abdi, Türkiye'nin Rojava sınırına askeri güç yığdığını söyledi.

Söz konusu güç takviyesi Türk resmi makamlarının DSG’nin denetimindeki bölgelere her an yeni bir operasyon başlatabileceklerini söylediği bir zamana denk geldi.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, "Türk devleti Kobani, Minbiç ve civardaki bölgelere güçlerini yığmış durumda. Aynı zamanda Bab ile Minbic arasında da kuvvetlerini artırdı. Yine Azez ve Tel Rıfat’ta da güç biriktirmiş durumda. Biz Türkiye’nin buralara askeri güç yığmasını ciddiye alıyoruz ve ona göre tedbirlerimizi alıyoruz” diye konuştu.

DSG Başkomutanı, ABD ve Rusya'nın Türkiye'nin kara harekatına karşı olduklarını yinelediklerini vurgulayarak, "Saldırıyı önlemek için daha güçlü bir duruşa sahip olmaları gerektiğini" söyledi.

Mazlum Abdi, bir operasyon olması halinde DSG'nin uluslararası toplumla birlikte "terörle mücadelede" elde ettiği tüm kazanımların yerle bir olacağını, en az bir milyon kişinin yerinden edileceğini ve IŞİD’lilerin kaldığı kampların büyük bir risk altına gireceğini bildirdi.

Abdi, "Cezaevlerinde ve kamplarda isyan riski var ve oradaki güvenli ortamın korunması için bu saldırıların durdurulması gerekiyor" diye konuştu.

Mazlum Abdi, DSG'nin Türkiye'nin her türlü kara saldırısını durdurmaya ve bozguna uğratmaya hazır olduğunu da belirterek, "Kara saldırısı yapılırsa, tüm sınırları kapsayan büyük ve kapsamlı bir savaş olur" ifadelerini kullandı. /Rudaw