Mazlum Abdi'den Siha saldırılarına yönelik açıklama

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Başkomutanı Mazlum Abdi, Türk Siha saldırılarının arttığını söyledi.

Mazlum Abdi'den Siha saldırılarına yönelik açıklama

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Başkomutanı Mazlum Abdi, Rojava’da, güvenliği istikrarsızlaştırmayı amaçlayan Türk Siha saldırılarının arttığını söyledi.

Abdi , resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda , “İHA saldırıları arttı ve Rojava toplumunu ve bölgenin istikrarı için çalışan kurumlarını hedef almaya başladı” dedi .

Abdi'nin tweet'i, Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa kasabasında bu sabah bir Türk insansız hava aracı saldırısında İç Güvenlik Güçlerinin (Asayiş) dört üyesinin hedef alındığını ardından geldi.

Asayiş, bugün yaptığı açıklamada, bir Türk insansız hava aracının Ayn İsa kasabasında Asayiş'i hedef aldığını ve dört üyenin hayatını kaybettiğini duyurdu.

“Bu sabah Rakka'nın kuzeyindeki Ain Issa kasabasında Tel Abyad IDP Kampına giderken bir Türk İHA'sı (ISF) ait bir aracı hedef aldı. 4 üye şehit oldu” dedi.

İç Güvenlik Güçleri(ISF), şehirlerin güvenliğini, sivil kurumları, IDP(yerinden edilmiş kişiler) kamplarını ve IŞİD gözaltı merkezlerini korumakla ilgileniyor.

DSG Başkomutanı, söz konusu tesislerin hedef alınmasının “bölgenin güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini” vurguladı.

Ayrıca, 20 Temmuz'dan bu yana, Türk Siha saldırılarında ölenlerin sayısının “9 DSG savaşçısı, 4 ISF üyesi ve 13 sivil” olduğunu açıkladı.

Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Abdi, “Toprağımızı ve halkımızı korumaya devam edeceğiz” dedi.