Mazlum Abdi’den Suudi Arabistan ve Mısır’a mesaj

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Suudi Arabistan ve Mısır'ın, “Suriye topraklarını etkileyen herhangi bir askeri tehdidi reddettikleri yönündeki” tutumunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Mazlum Abdi’den Suudi Arabistan ve Mısır’a mesaj

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan 12 Ocak günü Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile başkent Riyad'daki makamında görüşmüştü.

Görüşmenin ardından yayınlanan ortak bir bildiride, “Suriye'nin bağımsızlığının ve toprak bütünlüğünün korunmasının desteklenmesi, terörle mücadele, mültecilerin ve yerinden edilmiş kişilerin dönüşü ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı uyarınca mevcut krize siyasi bir çözüm bulunması gerekliliği” konusunda iki tarafın görüş birliğine vardığına vurgu yapıldı.

Bildirede ayrıca, “siyasi bir çözüm için çerçeve geliştirmek amacıyla, BM Suriye Özel Temsilcisi’nin himayesinde, Suriyeli taraflar arasındaki müzakerelerinde siyasi süreçte ilerleme ihtiyacı konusunda anlaşmaya varıldığı” kaydedildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi de bildiriye destek veren bir açıklama yaptı.

Abdi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelerin kullandı:

“Sudi Arabistan ve Mısır'ın, iki ülkenin dışişleri bakanlarının başkent Riyad'da yaptıkları ve Suriye topraklarını etkileyen herhangi bir askeri tehdidi reddettikleri görüşmenin ardından açıklanan tutumunu memnuniyetle karşılıyoruz.

Suriye'nin yaşadığı krizin sona erdirilmesi için siyasi sürecin ilerlemesi gerektiğine yönelik çağrımızı yineliyoruz.”