Meclis TV'de 'Salih Müslim' sorusuna sansür

Meclis TV'de 'Salih Müslim' sorusuna sansür

Meclis'te yapılan Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Sözcüsü Salih Müslim gündeme geldi. Komisyon görüşmelerini canlı olarak yayınlayan Meclis TV, HDP milletvekili Necdet İpekyüz’ün Salih Müslim ile ilgili iktidara yönelttiği sorular üzerine sansür uyguladı.

HDP’li vekilin “Salih Müslim buraya kaç sefer geldi? Kaç sefer burada otellerde ağırlandı? İstanbul’da ağırlandı” sorusu üzerine yayın sansürlendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre HDP Bütçe Komisyonu Üyesi Necdet İpekyüz görüşmeler sırasında yoksulluk, YÖK ve iktidarın Kürt sorununa dönük politikalarını eleştirdi. Ancak Salih Müslim ile ilgili iktidara yönelttiği sorular sırasında HDP’li vekilin konuşması sansürlendi.

 İpekyüz’ün tutanaklara yansıyan konuşmasına göre sansürlenen ifadeleri şöyle: 

“Salih Müslim buraya kaç sefer geldi? Kaç sefer burada otellerde ağırlandı? İstanbul’da ağırlandı. Konuşuldu. Konuşmak ayıp bir şey midir? Müzakere etmek ayıp bir şey midir? Müzakere etmek, konuşmak erdemdir.”

 HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis TV’nin sansür uyguladığını belirtti ve gerekçe olarak gösterilen kaset değişimi iddiasının gerçekçi olmadığını söyledi.