Mediar Araştırma'dan 5 Büyükşehir anketi

Mediar Araştırma’nın anketine göre beş büyük şehirden dördünde ‘Millet İttifakı’nın adayı kazanıyor. ‘Cumhur İttifakı’nın önde olduğu tek büyük şehir İstanbul.

Mediar Araştırma'dan 5 Büyükşehir anketi

Mediar Araştırma’nın anketine göre beş büyük şehirden dördünde ‘Millet İttifakı’nın adayı kazanıyor. ‘Cumhur İttifakı’nın önde olduğu tek büyük şehir İstanbul.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da 8-19 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, İstanbul’da ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım oyların yüzde 46.12’sini alırken, ‘Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 43.36’sını alacak. Kararsız oyların oranı ise yüzde 9.42.

En Kararsız Seçmen Ankara’da

Ankara’da ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki’nin oyu yüzde 42.86 olarak öngörülen ankette ‘Millet İttifakı’nın adayı Mansur Yavaş’ın oyu ise yüzde 45.06 çıktı. Ankara’da kararsız oyların oranı yüzde 10.24.

İzmir’in Kararsızı Çok Az

Sonuçlar, İzmir’de ‘millet ittifakı’nın yüzde 56.20 ile ‘cumhur ittifakı’nın açık ara önünde olduğunu gösterdi. ‘Cumhur ittifakı’nın İzmir’deki oranı yüzde 37.96. İzmir’de kararsız oyların oranı ise yüzde 3.91.

Bursa’da CHP Önde

Bursa’da da ‘Millet İttifakı’nın adayı önde gidiyor. Ankete göre, ‘cumhur ittifakı’nın oyu yüzde 44.72 iken, ‘Millet İttifakı’nın Bursa’daki oyu yüzde 45.13. Bursa’da kararsız oylar yüzde 8.82.

Antalya’da da ‘Millet İttifakı’ Önde

Antalya’da da yine ‘millet ittifakı’ az bir farkla önde görünüyor. Araştırmaya göre Antalya seçmeninin yüzde 45.52’si ‘Millet İttifakı’na oy vermeyi düşünürken, yüzde 44.92’si ise ‘Cumhur İttifakı’na oy vermeyi planlıyor. Antalya’da kararsız oyları oranı yüzde 8.46 olarak gözlemlendi.

Mediar’ın açıklamasında örneklem büyüklüğünün yüzde 2.1 hata payıyla toplam 10 bin 881 olarak hesaplandığı belirtildi.

İktidardaki paniğin önemli bir nedeni işte bu soruların altında yatıyor. Baksanıza, Binali Yıldırım dahil şimdi hepsi ağız değiştirdi, birkaç gün öncesine kadar suçladıkları parti için “HDP'li kardeşlerimizin de oylarını istiyoruz” demeye başladılar!

“Adiler (!)” mecbur kalınca şimdi “Kardeş (!)” oldu.