Medvedev: ABD, diğer dostları gibi Ukrayna'yı da er ya da geç bir kenara atacak

Dmitriy Medvedev, ABD'nin diğer dostları gibi Ukrayna'yı da er ya da geç bir kenara atacağını vurguladı.

Medvedev: ABD, diğer dostları gibi Ukrayna'yı da er ya da geç bir kenara atacak

Telegram hesabından yaptığı açıklamada, ABD Kongresi'nin Ukrayna'nın desteklenmesi için tahsis edilen fonların nereye gittiğinin açıklanmasını talep ettiğine dair haberleri yorumlayan Medvedev, "Sıradan ABD'lilerin ruh hali yavaş yavaş gerçeğe yönlenmeye başlayacak. Yine kandırıldılar; ekonomik gerileyişin yaşandığı ve etraftaki her şeyin fiyatlarının arttığı bir dönemde ABD bütçesinden devasa miktarda fonlar bilinmeyen bir yöne pompalandı. Bu, hem Amerika'da hem de dünyanın her yerinde başkalarının acıları üzerinden para kazanan sıradan dolandırıcıların çıkarına olan bir şey" ifadelerini kullandı.

Kongre'nin Ukrayna'daki aşırı milliyetçi rejime verilen pervasız desteği çekmedikçe bu etkinin artacağını kaydeden Medvedev, "Amerika dostlarını ve kendisinden yana olan 'en iyi o... çocuklarını' her zaman terk etti. Bu sefer de er ya da geç aynısı olacak" diye vurguladı.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı ülkelerinin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ilgili politikalarını 'O... çocuğu olsa bile bizim o... çocuğumuz' prensibi üzerinden şekillendirdiğini kaydetmişti.