Mehdi Eker'den 'Kürdistan' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Rudaw'a verdiği röportajda kullandığı "Kürdistan” ifadesine dair yeni açıklama yaptı.

Mehdi Eker'den 'Kürdistan' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Rudaw'a verdiği röportajda kullandığı "Kürdistan" tanımıyla Kürdistan Bölgesi'ni kastettiğini söyledi. Eker, ifadenin yanlış çevrildiğini ve düzeltileceğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Odatv'ye yaptığı açıklamada özetle şunları dedi:

"Ben Rudaw TV'den Kemal Avcı'ya Kürtçe röportaj verdim. Orada 'Irak'ın Bölgesel Yönetimi'ni kastettim. Ancak Rudaw, Türkçeye çevirirken hata yapmış; düzeltecekler. Benim Türkiye'nin Güneydoğusunu 'Kürdistan' diye nitelemem söz konusu olmaz.”

Eker ne demişti?

Rudaw, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in verdiği röportajın Türkçesini resmi sitelerinde yayımlamıştı.

Rudaw, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, barış sürecini buzdolabına kaldırdıklarını söylemişti. Süreç ne zaman buzdolabından çıkarılacak? Bir daha başlama ihtimali var mı?” şeklindeki soruya Mehdi Eker'in yanıtını okurlarıyla şöyle paylaştı:

"Kürtler vatandaşımızdır. Kürtlerin devleti Türkiye'dir. Hükümetimiz ve partimiz en başından beri hiçbir zaman Kürtlerle Türkleri diğerlerini birbirinden ayırmamıştır. Demokrasiyi gelişitirip kişilerin temel hak ve hukukunu artırmak, vatandaşlarımızı daha da memnun edecektir. İsteğimiz burdur. PKK bunu istemiyor, savaş istiyor. PKK kandan besleniyor. Kan ne kadar akarsa o kadar güçleniyorlar. Böyle olmasalardı 4 - 5 yıl önce huzur gelmişti, bahar çiçekleri açmıştı. Kürdistan'da kızlar, erkekler, bütün halk, herkes umutluydu. Barış çiçekleri açmıştı ama onlar üzerlerine kan döktüler."