Mela Bextiyar: Haşdi Şabi'nin Şengal'de kalması tehlike yaratır

Mela Bextiyar: Haşdi Şabi'nin Şengal'de kalması tehlike yaratır

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mela Bextiyar, Şii Haşdi Şabi güçlerinin Şengal’e bağlı bölgelerde hareketliliğinin gözlemlenmesi gerektiğini söyledi.

 

Duhok’ta bir seminere katılan Mela Bextiyar, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Haşdi Şabi güçlerinin askeri hareketliliğine ilişkin bir açıklama yapmadığını belirtti.

 

Mela Bextiyar, “Bu askeri hareketliliğin koalisyon güçleri ve Irak Hükümeti’nin bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığının açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

 

KYB Politbüro Sorumlusu Bextiyar, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Eğer bir anlaşma çerçevesinde bu operasyonlar düzenleniyorsa, Haşdi Şabi güçleri IŞİD’e karşı belirlediği hedeflere ulaştıktan sonra yerlerine dönmelidir. Bu normal bir şey.

 

Ancak eğer operasyon bahanesiyle girdikleri yerlerde kalacaklarsa, Şengal için tehlike teşkil edecekleri anlamına gelir. O zaman bizim de söyleyecek bir çift sözümüz olur.”

 

Şengal’deki Kürt güçleri arasındaki ilişkilere de değinen Mela Bextiyar, “Biz KYB olarak başta Şengal olmak üzere Güney ve Batı Kürdistan’ın sorunlarının diyalog yoluyla çözüleceğini umuyoruz. Diğer çözüm yollarına başvurulmasına ihtiyaç duyulmamalı. Unutmayalım ki diğer çözüm yolları her zaman kırılma yaratır” diye konuştu.