Melania Trump'ın 51 bin dolarlık ceketi tartışma yarattı

Melania Trump'ın 51 bin dolarlık ceketi tartışma yarattı

ABD Başkanı Donald Trump'a ilk yurt dışı gezisinde eşlik eden eşi Melania Trump'ın kıyafet seçimleri ile son olarak dün giydiği bir ceket polemiklere yol açtı.

Donald Trump, İtalya'nın Sicilya adasındaki Taormina kasabasında yapılan G7 zirvesine katılırken eşi de Taormina ve çevresinde lider eşleri için düzenlenen etkinliklerde en çok dikkat çeken isim oldu.

Melania Trump'ın dün Catania kentinde lider eşleri için düzenlenen öğle yemeğinde giydiği 51 bin 500 dolarlık (yaklaşık 185 bin TL) Dolce&Gabbana ceketinin fiyatı ise tartışma yarattı.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar şaşkınlıklarını, "Bir ceket nasıl bu kadar pahalı olabilir?" diye ifade ederken, AP haber ajansı da bu ceketin fiyatının ortalama bir Amerikan ailesinin yıllık gelirine yakın olduğunu yazdı.

Dolce&Gabbana'ya boykot çağrıları

Öte yandan İtalyan lüks moda evi Dolce&Gabbana'ya, Trump'ın eşini giydirdikleri için tepkiler ve boykot çağrıları da gelmeye başladı.

Moda evinin ortağı Stefano Gabbana, bu eleştirilere Instagram hesabından yanıt verdi ve ironik bir şekilde, "Ne tuhaf! Dün de 13.7 milyon takipçimiz vardı, tüm bu takibi bırakma tehditlerinden sonra hala 13.7 milyon takipçimiz var" dedi.