Menbiç Uluslararası Koalisyonun koruması altında

Menbic Askeri Konseyi, ÖSO'yla çatışmaların ardından 'ABD'yle ortak olduklarını' hatırlatan bir açıklama yaptı: Menbic ve kırsal bölgeleri, Menbic Askeri Konseyi ile uluslararası koalisyonun koruması altındadır.

Menbiç Uluslararası Koalisyonun koruması altında

Reuters'ın haberine göre, Menbiç Askeri Konseyi'nden gece geç saatlerde yapılan açıklamada, "Menbiç'in ve kırsal bölgelerinin bizim korumamız ve uluslararası koalisyonun gözetimi altında olduğunu bir kez daha teyit ediyoruz" denildi.

Açıklama, YPG'nin de parçası olduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle ÖSO'yla arasında dördüncü gün üst üste çatışma çıkmasının ardından yapıldı.

Dün Menbic'in batısındaki bazı köylerdeki çatışmaların ardından gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Menbic Askeri Konseyi olarak, Menbic'in ve kırsal bölgelerinin Menbic Askeri Konseyi'nin ve uluslararası koalisyonun koruması altında olduğunu teyit ederiz.”

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Harekât Dairesi Başkanı General Sergey Rudskoy ise geçtiğimiz günlerde, "Suriye'deki Rus karargâhı arabuluculuğunda Kürt milislerle Suriye hükümeti birlikleri arasında anlaşma sağlandı. 3 Mart tarihinden itibaren Menbiç'te Kürt milisler herhangi çatışmaya girmeksizin mevzilerini Suriye hükümet güçlerine devretti. Menbiç'e sevk edilen ilave Suriye ordu birlikleri bundan böyle bölgenin güvenliğinden sorumlu olacak” demişti.