Meral Akşener, Türkiye’nin NATO mutabakatına ‘taviz’ dedi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, NATO Zirvesi'nde Türkiye Hükümeti’nin İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini onaylamasını 'taviz' olarak isimlendirdi. Akşener, Erdoğan'a seçim çağrısı yaptı.

Meral Akşener, Türkiye’nin NATO mutabakatına ‘taviz’ dedi

Partisinin haftalık Meclis olağan grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin NATO mutabakatına tepki gösterdi. Akşener, tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"İktidarın İsveç ve Finlandiya nezdinde herhangi bir somut gelişme olmaksızın attığı bu imza maalesef ülkemizin çıkarıyla bağdaşmayan bir tavizdir" diyerek eleştirdi. Hükümetin NATO Zirvesi’ndeki tutumunu da “Üst perdeden atılan kürsü nutukları, her zaman olduğu gibi müzakere masasında verilen tavizlerle taçlandırılmış gibi gözüküyor.”

Akşener, bu durumun Türkiye milleti için kabul edilemez diyerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“İktidarın İsveç ve Finlandiya nezdinde herhangi bir somut gelişme olmaksızın attığı bu imza maalesef ülkemizin çıkarıyla bağdaşmayan bir tavizdir. Böyle durumlarda Erdoğan ve arkadaşlarının imza attığı başka mutabakatlarda da şahit olduk.

İsveç ve Finlandiya terör örgütlerine yapılan finansal yardımları ve militan katılımlarını denetleme sözünü verirken yine 5. paragrafa işaret ediliyor. PYD-YPG'ye mali yardımlar mutabakat kapsamı dışında bırakılmış oluyor.”

“Durum kabul edilebilir değil”

Meral Akşener, “Her ne kadar Sayın Erdoğan ve arkadaşları açısından aldanmak ve aldatılmak sıradan alışkanlık olsa da bu durum Türk milleti için kabul edilebilir değildir.” diyerek tepkisini gösterdi.