Merkel: Ezidi Kürtlere yardımlarımız sürecek

Merkel: Ezidi Kürtlere yardımlarımız sürecek

Bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de “kadınlara karşı cinsel şiddet” konulu bir konferansda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, IŞİD’den kurtarılan Ezidi Kürt kadınlarına yönelik yardımlarını sürdüreceklerini söyledi.  

Hawar Derneği ve Almanya Parlamentosu’ndaki grupların ortaklaşa düzenlediği konferansa Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yanı sıra, Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Nadia Murad’ın da aralarında bulunduğu bir grup Ezidi Kürt kadını ile Kosova ve Holokost Yahudi kadınları katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmada, cinsel şiddetin arttığına dikkat çeken Merkel, yaşanan olayların ciddi psikolojik sorunlar yarattığını belirtti.

Almanya Başbakanı, ülkesinde şiddet mağduru kadınların tedavisine yönelik özel bir merkez kuracaklarını ancak dünyadaki diğer ülkelerin de bu konuda mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Merkel, IŞİD’den kurtarılan kadınlara maddi ve manevi olarak yardımlarını sürdüreceklerini belirterek, “Önemli olan bu kadınların şimdi bu konferansa katılarak, sessizliklerini bozmalarıdır." dedi.