Mersin saldırısı: PKK üyesi Dilşah Ercan'dan videolu açıklama

Ercan, gazetecilik yaparken tutuklanmasının ardından örgüte katıldığını ve "görevinin başında" olduğunu söyleyen bir açıklama yaptı.

Mersin saldırısı: PKK üyesi Dilşah Ercan'dan videolu açıklama

Mersin Mezitli'de Tece Polisevi’ne yönelik gerçekleşen saldırıda eylemi gerçekleştirenlerden biri olduğu iddia edilen PKK üyesi “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan videolu bir açıklama yaptı.

ANF'de yer alan haberde, Ercan gazetecilik yaparken tutuklanmasının ardından örgüte katıldığını ve "görevinin başında" olduğunu söyleyen bir açıklama yaptı.

Saldırıya ilişkin açıklamasında ise Ercan, “Örgütümüz gereken açıklamayı zaten yapmıştır. Ben görevimin başındayım.” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası Türkiye İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren 2 kadının PKK'li olduğu ve kadınlardan birinin kimliğinin belirlendiği kaydedilmiş, söz konusu kadının "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğu bilgisine yer verilmişti.

Öte yandan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada Mersin'deki polisevi saldırısını gerçekleştiren kadınların motorlu paraşütle Minbic’ten Tarsus kıyılarına geldiğini söylemişti.

Ne olmuştu?

Mersin'in Mezitli ilçesinde 26 Eylül akşam saat 22.42 civarında, polisevine yönelik bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1 polis yaşamını yitirdi, 1 polis ise yaralandı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren 2 kadının polislerin açtığı ateşin ardından sırt çantalarındaki bombaları patlattığını açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasında, saldırganların PKK'li olduğu ve bunlardan birinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğu bilgisine yer verilmişti