Mesrur Barzani: Bağımsız Kürdistan bölge güvenliğinin teminatı olacak

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Fransa'nın Irak Büyükelçisi Dr. Marc Bariti ve Erbil Başkonsolosu Dominic Mas'ın da aralarında olduğu Fransa heyetini kabul etti.

Mesrur Barzani: Bağımsız Kürdistan bölge güvenliğinin teminatı olacak

Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Kürtlerin Musul operasyonu çerçevesinde Peşmerge ve Irak ordusu tarafından DAİŞ'ten kurtarılan alanların geleceği ve güvenliği ile ilgili tartışmalara katılması gerektiğini söyledi. Erbil'de Fransa'nın Bağdat Büyü elçisi Marc Barety ve Erbil Başkonsolosu Dominique Mass'ı kabul eden Mesrur Barzani Kürdistan ile Fransa'nın tarihi ilişkilerine vurgu yaparak Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın geçtiğimiz haftalarda DAİŞ'le savaşın başlamasından bu yana Kürdistan'a yaptığı ikinci ziyaretin bu tarihi ilişkinin güçlenmiş şekilde devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Fransa'nın Kürdistan'ın savaştan dolayı ihtiyaç duyduğu askeri yardımları ve yaralı Peşmergelerin tedavisinde göstermiş olduğu insani duruşun önemine de vurgu yapan Mesrur Barzani, Kürdistan halkının meşru hakkı olan bağımsızlık istemini Bağdat ile barışçıl yöntemlerle gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Güvenlik Konseyi Müsteşarı, "Kürt halkının doğal haklarına kavuşması ve bağımsızlığını elde etmesi bölgenin refahı ve güvenliği için en güvencedir” dedi.

Görüşmede Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Marc Barety ise Fransa ile Kürdistan'ın var olan tarihi ilişkilerinin güçlenerek ve genişleyerek devam emesinin her iki ülkenin yararına olduğunun altını çizerek Fransa'nın Kürdistan halkına yardım ve desteklerinin kesintisiz devam edeceğini söyledi.