Mesrur Barzani: 'Federal Mahkeme’nin kararını uygulamayacağız'

Mesrur Barzani Davos panelinde konuştu: Erbil'e yapılan saldırı şunu gösterdi...

Mesrur Barzani: 'Federal Mahkeme’nin kararını uygulamayacağız'

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Masrur Barzani, 24 Mayıs'ta Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Orta Doğu Güvenliği başlıklı bir panelde konuştu.

Mesrur ​​Barzani, Suudi Arabistan, Ürdün ve Kuveyt dışişleri bakanlarının katıldığı panelde ilk olarak tüm dünyayı etkisi altına alan Ukrayna savaşı ve şimdiden göz ardı edilmeye başlanan gıda güvenliği krizine odaklandı.

Mesrur ​​Barzani, Federal Mahkeme'nin Kürdistan petrol ve gazının satışına ilişkin kararına ilişkin olarak Federal Mahkeme'nin kararının siyasi olduğunu ve uygulamayacağını belirtti.

Başbakan Barzani, bölgenin güvenliğini tam olarak sağlanmasının gereğini vurguladı.

Mesrur ​​Barzani, Irak seçimlerine dikkat çekerek, son seçimlerde halkın oyunu kullandığını, ittifaklar kurulduğunu ancak seçimleri kazanan partilerin hükümet kuramadığını belirterek; "Irak'ın desteğe ihtiyacı var. "Uluslararası toplum, ABD ve Avrupa ülkeleri ve bölgede çıkarları olan diğer ülkeler yardım etmeli."

Başbakan Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne dış siyasi ve askeri müdahale hakkında da konuştu ve tüm ülkelerin Irak'ın egemenliğine saygı duyması gerektiğini söyledi.

Erbil'e yönelik saldırının birkaç nedeni olduğunu da sözlerine ekledi, "Erbil'e yapılan saldırı, diğer ülkelerin Irak üzerindeki etkisinin çok yüksek olduğunu gösteriyor dedi.