Mesrur Barzani: Hiçbir parti kendini bu ülkenin tek sahibi olarak görmemeli

Başbakan Mesrur Barzani, hiçbir partinin kendini bu ülkenin tek sahibi olarak görmemesi gerektiğini ifade etti.

Mesrur Barzani: Hiçbir parti kendini bu ülkenin tek sahibi olarak görmemeli

Duhok Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Gençlik Buluşması”na katılan Başbakan Mesrur Barzani, açık oturumda gençlerin sorularını yanıtladı. 

Ulusal çıkarların parti çıkarlarının üstünde tutulması gerektiğini dile getiren Mesrur Barzani, “Hiçbir parti kendini bu ülkenin tek sahibi olarak görmemeli. Partiler, ulusal kazanımlara engel olmamalıdır” diye belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nin asıl sahiplerinin halk olduğunu söyleyen Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nin her vatandaşı bu ülkenin sahibidir. Hiçbir siyasi parti ve örgüt ben bu ülkenin karar vericisiyim, sahibiyim ve diğerleri bana itaat etsin diyemez” ifadelerine yer verdi.

Barzani, ülke çıkarlarını ön plana çıkaran partilere sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek “Bir parti, ülkenin milli kazanımları, kalkınması ve refahı için sorun teşkil ediyorsa her vatandaş buna karşı tavır almalıdır” dedi.

Siyasi anlaşmazlıkların normal olduğunu ve bunların dünyanın her yerinde görüldüğüne dikkat çeken Başbakan Barzani, “Ulusal çıkarlar tüm tarafları birbirine bağlar, ne iktidar ne de muhalefet ulusal çıkarlar çerçevesinin dışına çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde kendi çıkarlarını ulusal çıkarların üstünde tutan siyasi partiler olduğuna dikkat çekti.

“Yetenekli gençleri desteklemek hükümetin görevidir” diyen Başbakan, “Kürdistan Bölgesi tecrübesine sahip çıkmak her ailenin ve her ferdin görevidir” ifadelerini kullandı.

Mesrur Barzani, gençlerin daima yenilik arayışında olması gerektiğini belirterek “Gençlerin yeteneklerini geliştirmek için sürekli çalışıyoruz” dedi.

Elektronik hizmetlerin yaygınlaşması için çalışmalarının devam ettiğini aktaran Barzani, “Hedefimiz 2 yıl içinde herkesin banka hesabının olması. Ayrıca, 24 saat kesintisiz elektrik verilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Eğitim alanında hâlen eksikliklerin olduğunu vurgulayan Barzani, “Şu anda Kürdistan genelinde birçok üniversitemiz ve kolejimiz var ve bunların hepsi Kürdistan'daki eğitim sürecinin, özellikle üniversitelerde iyiye gittiğini gösteriyor. Hâlen eksikliklerin olması ihtiyaçlarımızın çok daha fazla olduğunu gösteriyor” diye belirtti.

Eğitim için “omuz omuza verilmesi gerektiğini” aktaran Başbakan, eğitim sadece okulda değil, yaşamın her alanında olduğunu ifade etti.