Mesrur Barzani: KDP Kürdistan özgürlük mücadelesine öncülük etti

Başbakan Mesur Barzani de KDP’nin 76’ncı kuruluş yıldönümü ve Başkan Barzani’nin doğum günü vesilesiyle parti liderliğini, üye, taraftar ve dostlarını kutladığı mesajında, KDP’nin tereddütsüz ve aralıksız Kürdistan özgürlük mücadelesine öncülük ettiğini, Kürt halkının ulusal haklarını güvence altına almak ve kazanımlarını korumak için mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Mesrur Barzani: KDP Kürdistan özgürlük mücadelesine öncülük etti

“Ne zaman Kürdistan’a yönelik bir tehdit baş gösterse, KDP, Kürdistan’ın şanını korumak için her zaman olduğu gibi ön cephede yer almıştır” diyen Barzani, KDP’nin ön cephelerde Peşmergelerle birlikte vatanı savunan ve Kürdistan’ın şanını yüceltmek için mücadele eden bir lider ve Başkan’a sahip oldukları için gururlu olduklarını belirtti.

Mesrur Barzani, “Kürdistani bir partisi olarak KDP’nin şanlı tarihinin bir diğer gururu da, Kürdistan'da her zaman insan haklarını, tüm etnik ve dini toplulukların haklarını savunması, Kürdistan'daki tüm sınıf ve toplulukların haklarını her zaman savunmasıdır. Bu uğurda KDP barış içinde bir arada yaşama kültürünü teşvik etmek ve Kürdistan'da hoşgörü kültürünü derinleştirmek için çalışacaktır” dedi.