Mesrur Barzani: Kürt halkı meşru haklarına kavuşmalı

Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, İngiltere Irak Büyükelçisi Frank Baker ve beraberindeki heyeti kabul ettiği toplantıda, bölge istikrarının tesis edilmesi için Kürt halkının meşru haklarına kavuşmasının önemli faktör olduğunu belirtti.

Mesrur Barzani: Kürt halkı meşru haklarına kavuşmalı

İngiltere Irak Büyükelçisi Frank Baker ise ülkesinin, Orta Doğu'daki gelişmelere ve uluslararası siyasi değişimlere ilişkin sergilediği stratejisinden bahsederek Kürdistan'ın terörle mücadelesinde İngiltere'nin yapmış olduğu yardımların devam edeceğini söyledi.

Kürtlerin meşru haklarını elde ederek oluşacak demokratik ortamda bölgede yaşayan farklı ırk ve dinlerin eşit yaşamasına olanak sağlayacağını belirten Mesrur Barzani, Kürdistan'daki tarafların, sorunların çözümü için gösterdikleri çabalardan bahsederek sorunlara karşı birlikte hareket edilmesinin ileride karşılanacak sorunlarla daha iyi mücadele edilebileceğini vurguladı.

Kürdistan halkının menfaatlerinin her şeyin üstünde olduğunu vurgulayan Barzani Kürdistan'ın bağımsızlıkla ilgili yol haritasına değinerek, bunun, Kürdistan'daki güçlerin ortak arzusu olduğunu ifade etti.

Mesrur Barzani, Kürtlerin meşru haklarına kavuşmasıyla bölge halklarının de istikrara kavuşacağını belirtti.