Mesrur Barzani'den Newroz mesajı: Halkımızı bağımsız Kürdistan ile ödüllendirelim

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajası Müsteşarı Mesur Barzani, Newroz vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Mesrur Barzani'den Newroz mesajı: Halkımızı bağımsız Kürdistan ile ödüllendirelim

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajası Müsteşarı Mesur Barzani, kişisel Facebook hesabından yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

Kürt halkının yeni yılı ve ulusal bayramı Newroz'un herkese kutlu olmasını diliyorum. Aynı şekilde Kürt halkının yeni yılı ve ulusal bayramı Newroz'un; yüce şehitlerin ailelerine, kahraman Peşmergelerimize, Kürdistan Bölgesi Asayiş ve güvenlik güçlerine, polislere, dirayetli ve sabırlı Kürdistan halkına kutlu olmasını diliyorum. Ve nice sağlıklı, güzel ve mutlu bayramlar umut ediyorum.

Bölgemizde yaşanan hızlı değişimlerin, halkımıza aydınlık bir gelecek getirmesini temenni ediyorum. Peşmergelerimiz; kahramanlıkları ve ödediği bedellerle, Kürdistan halkı ise dirayeti ve fedakarlığıyla engelleri nasıl aştıysa, bütün siyasi tarafların da aynı tavır ve iradeye ulaşarak, ulusal bir hassasiyet ve sevgiyle ülkesi ve ulusunun karşı karşıya kaldığı tehlikelere göğüs gererek, bu sürecin aşılması ve şehitlerimizin özgür ve güçlü bir ülkenin inşası amacına ulaşmasıdır. Ki şehitlerimizin döktüğü kanın ve halkımızın jenosit ve Enfallerle ödediği bedeller karşısında, halkımızı bağımsız Kürdistan ile ödüllendirelim.

Bu sebeple tüm ilgili kurum ve kuruluşlara çağrım ve aynı zamanda kendilerinden isteğim; mağdur olan, zulme ve şiddete maruz kaldığından dolayı Kürdistan'a gelenlere karşı daha duyarlı, yine aynı şekilde bölgede yaşanan savaşın ve radikal olayların Kürdistan halkına ulaşmasını engelleme konusunda daha tedbirli olmalarıdır.

Mesrur Barzani

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı

20 Mart 2017