Mesrur Barzani'den Noel mesajı

Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani Hz. İsa'nı doğum günü vesilesiyle Hıristiyanların her yıl 25 Aralık'ta kutladığı Noel Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak Kürdistan ve tum dünya Hıristiyanlarının bayramını kutladı.

Mesrur Barzani'den Noel mesajı

Mesrur Barzani mesajında Kürdistan'ın her zaman farklı dini aidiyetler için huzur ve barış mekânı olduğunu ve bu huzur ortamını kimsenin yıkamayacağını söyledi.

Son iki yıldır Kürdistan'da mezhepçi intikamcı anlayışların yol açtığı yıkıcı bir savaşın yaşandığı bölgede, Kürdistan'ın düşmanlaştırılan inanç biçimleri ve farklı mezhepler için sükûnet ortamı olmaya devam ettiğini vurgulayan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, din, mezhep, etnik kimlik, hiçbir ayırım gözetmeden vahşi teröristlere karşı Kürdistan'daki tüm farklı aidiyetler için gözünü kırpmadan canını feda eden Peşmergeye de teşekkür ederek yarılanan Peşmergelere de acil şifalar diledi. Mesrur Barzani mesajında şunları söyledi:

"Kürdistan'daki tüm inançları korumak için şehadet mertebesine yükselen temiz ruhlu kahraman Peşmergelere selam olsun. Umut ediyorum ki Kürdistan ve bölgemizde yaşanan savaş bir an önce sona erer, artık kan dökülmez ve barış ve huzur hakim olur”