Mesut Barzani’den Irak Anayasası’nın uygulanmasına vurgu

Başkan Mesud Barzani, Irak Anayasası’nın uygulanmasının istikrara hizmet edeceğini söyledi.

Mesut Barzani’den Irak Anayasası’nın uygulanmasına vurgu

Başkan Mesud Barzani, Danimarka’nın Irak Büyükelçisi Stig Paolo Pires’i kabul etti.

Görüşmede Danimarka’nın Irak Büyükelçisi, dün akşam Erbil’i hedef alan füze saldırısından duyduğu endişeyi dile getirirken, Kürdistan Bölgesi’ndeki istikrar, huzur ve gelişmişlikten övgüyle söz etti.

Ülkesinin teröre karşı Uluslararası Koalisyon’un ortağı olduğunu kaydeden Pires, Danimarka’nın Irak güçlerinin yanı sıra Peşmerge güçlerinin eğitim sürecine de destek verdiğini vurguladı.

Pires, Erbil ile bağdat hükümetleri arasındaki sorunların diyalog ve barış yoluyla çözüme kavuşması gerektiğini ifade etti.

Başkan Mesud Barzani ise, terörün yenilmesi için tüm tarafların çaba göstermesinin gerekliliğine vurgu yaparak, IŞİD’in askeri açıdan yenildiğinin doğru olduğunu, ancak terörün ortaya çıkıp güçlenmesine neden olan etkenlerin halen olduğu gibi durduğunu belirtti.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalog yoluyla ve anayasal çerçevede çözülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Barzani, Irak Anayasası’nın uygulanmasının istikrarı beraberinde getireceğini ve Iraklı farklı kesimlerin ortak bir şekilde bir arada yaşamasına vesile olacağını vurguladı.

Görüşmede, Irak ve bölgedeki gelişmelerin yanı sıra Irak’ta yapılması planlanan erken seçimler de konuşuldu.