MGK toplantısı sonrası bildiri yayınlandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir” ifadeleri yer aldı.

MGK toplantısı sonrası bildiri yayınlandı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı 3 saat sürdü.

Toplantının ardından bir bildiri yayımlandı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

-Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir.

-Uluslararası ittifaklarda her daim müttefiklik ruhu ve hukukunu yerine getiren Türkiye’nin aynı sorumluluk ve samimiyeti müttefiklerinden de beklediği vurgulanmıştır.

-Terörizme destek vererek, uluslararası hukuku ihlal eden ülkelere bu tutuma son verme, Türkiye’nin güvenlik hassasiyetlerini dikkate alma çağrısında bulunulmuştur.

Erdoğan bu hafta yaptığı açıklamada "Güney sınırlarımız boyunca 30 KM derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz. TSK, istihbarat, emniyet hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır. Perşembe yapılacak MGK'da bu hususta kararlarımızı alacağız. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır" ifadelerini kullanmıştı.