MGK toplantısı sonuç bildirisinde, PYD'ye yardımlar gündemleştrildi

MGK'nin özet metninde \"Terör örgütlerinin muhatap olarak kabul edilip, bu örgütlere çeşitli usullerle silah yardımında bulunulmasının, terörün güçlenmesine ve yayılmasına zemin hazırladığı belirtilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

MGK toplantısı sonuç bildirisinde, PYD'ye yardımlar gündemleştrildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği 2017 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşbakanlığında yapıldı.

Saat 15.00'te başlayan ve yaklaşık sekiz saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, ABD'nin yaptığı PYD'ye askeri yardımlarına dikkati çekilerek, buna tepki gösterildi ve ayrıca Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Suriye görüşmelerinde alınan kararların da masaya yatırıldığı ifade edildi.

"Toplantıda; 1. Türkiye'nin millî güvenliğine yönelik terör tehdidi ile güvenlik risklerine karşı, hukuk çerçevesinde alınan tedbirler kapsamlı şekilde görüşülmüştür”. ifadesi kullanılan açıklamada, Terör örgütlerinin muhatap olarak kabul edilip, bu örgütlere çeşitli usullerle silah yardımında bulunulmasının, terörün güçlenmesine ve yayılmasına zemin hazırladığı belirtilmiştir.” denildi.

Açıklamanın şöyle devam etti:

"-Suriye ve Irak'taki son gelişmeler ayrıntılı şekilde değerlendirilmiş; bu ülkelerden kaynaklanan terör tehditlerinin, ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri üzerinde durulmuştur.

-Suriye'de gerçekleştirilen ateşkesin korunması ve güçlendirilmesi ile Astana toplantısı ayrıntılı şekilde ele alınarak, Türkiye'nin siyasi geçiş sürecinin başlatılmasına yönelik çabalarını ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceği kaydedilmiştir.

- Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Cenevre'de yapılan görüşmeler kapsamlı şekilde ele alınmış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunması hususunda atılacak adımlar değerlendirilmiştir.

- Myanmar'da Arakanlı Müslümanların durumu ele alınmış ve insani yardımların artırılarak devam etmesinin gerekliliği vurgulanmıştır.”