MHP'den Komünist Başkan'a 'Dersim' tehdidi

MHP'den Komünist Başkan'a  'Dersim' tehdidi

MHP’li Mehmet Taytak, Meclis’teki ‘Dersim tabelası’ tartışmasında, Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu’nu 1938’de katledilen dedelerini hatırlatarak tehdit etti.

Dersim Belediyesi’nin tabela kararı Meclis’te tartışma yarattı.TBMM Genel Kurulu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın gündem dışı konuşmasıyla başladı. 

“Tunceli’nin TKP’li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Tunceli Belediyesinin adını ‘Dersim’ olarak değiştirme kararı üzerine söz almış bulunmaktayım” diyen Taytak, Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nu, Dersim Katliamını hatırlatarak tehdit etti.

“Popülizme yenik düşerek bazı çevrelere şirin gözükmek için geçmişi karıştırmaya çalışanların sonu, geçmişte dedelerinin başına gelenlerden çok farklı olmayacaktır." dedi.

“Tunceli ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla ilgili karar yok hükmündedir; ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır” diyen Taytak, Türkiye’de ‘Dersim’ ismiyle anılan bir vilayet olmadığını söyledi. Taytak, “Ne yapacağız? Seçildi diyerek komünist şarlatanlığa göz mü yumacağız” ifadesini kullandı.

CHP’yi de hedef alan Taytak, 'Tunceli' isminin 'Dersim' olarak değiştirilmesi konusunda tepki gelmediğini gerekçe göstererek CHP'ye sert eleştirilerde bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın “Sayın Vekilim, size yazılan metni okuyamıyorsunuz” sözleri üzerine CHP ve MHP’li vekiller arasında sözlü tartışma yaşandı.

Sataşma üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise 1938 Dersim katliamıyla ilgili CHP’nin verdiği araştırma önergelerinin reddedildiğini hatırlatarak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tunceli’mizle de Dersim’le de hiçbir sorunu yoktur” dedi.