Mihemed Şêxo'nun on eseri, Xecê yorumuyla dinleyicilerle buluştu: Guldesteyek Ji Stranên Mihemed Şêxo

Sanatçı Xecê, Mihemed Şêxo’nun en sevilen şarkılarından derlediği albümünü, “Guldesteyek Ji Stranên Mihemed Şêxo” adıyla yayınladı.,

Mihemed Şêxo'nun on eseri, Xecê yorumuyla dinleyicilerle buluştu: Guldesteyek Ji Stranên Mihemed Şêxo

Efsanevi Kürt sanatçı Mihemed Şêxo’nun ölüm yıldönümü olan 09 Mart’ta Ses Media Müzik etiketi ile tüm dijital platformlarda yayınlanan albüm, Xecê’nin 3 albüm çalışması olarak kayıtlara geçti.

Çağdaş Kürt müziğinin öncülerinden olan ve unutulmaz eserleriyle birçok sanatçıya ilham veren  Mihemed Şêxo’nun klasikleşmiş 10 eserini, kendine has yorumuyla sunan Xecê, Mihemed Şêxo’nun eserlerini seslendirme fikrini uzun zamandır taşıdığını söyledi.

Yapımcısının “Klasiklerden oluşan bir albüm yapalım” teklifi üzerine düşünmeden “Hepsi Mihemed Şêxo’nun şarkılarından oluşsun” dediğini ifade eden Xecê, Şêxo’nun eşsiz eserlerini yeni nesillere taşımak istediğini vurguladı.

“Tercihimi Mihemed Şexo'dan yana kullandım”

Albümün çıkış sürecini Rûdaw’a anlatan sanatçı, “Müzik firmam olan Ses Media sahiplerinden Muhsin bey ile bir görüşmemizde kendisinin önerisi ile rahmetli sanatçıların eserlerinden oluşan bir albüm fikri ortaya çıktı. Ben de tercihimi Mihemed Şexo'dan yana kullandım. Aslında aklımda olan, yeterli şartların oluşmamasından kaynaklı askıda kalan bir düşünceydi. Muhsin bey bu projeyi hayata geçirmek konusunda elinden gelen çabayı ve desteği gösterdi. Sizin aracılığınızla kendisine ve Ses Media’ya teşekkürlerimi iletiyorum.”

Mihemed Şêxo’nun eserlerinin her daim yaşaması gerektiğini ifade eden Xecê, “Ben Mihemed Şêxo’yu dinlerken vermek isteği mesaj ve duyguyu yürekten hissediyorum” dedi.

 

“Kürt müziğine olan katkısı ve hayattaki duruşu nedeniyle”

Xecê, neden Mihemed Şêxo’yu tercih ettiğne dair ise “Kürt müziğine olan katkısı, hayattaki duruşu, tarzı ve yorumundan kaynaklı bir yakınlık diyebilirim. Sanatçı bir eseri ortaya çıkarırken veya icra ederken  önce kendi yüreğinden geçirebiliyorsa, dinleyicinin de yüreğine dokunabiliyor. Ben Mihemed Şêxo’yu dinlerken vermek isteği mesaj ve duyguyu gerçekten yürekten hissediyorum ve Mihemed Şêxo'yu tercih etmemin sebeblerinden biri de bu. Eğer bir eseri seslendirirken kendi yüreğimden geçirebiliyorsam dinleyicinin yüreğiyle de buluşturabilecegimi düşünüyorum” diye konuştu.

Albüme katkılarından dolayı adı geçenlere teşekkür eden Xecê şöyle devam etti:

“Kendi zamanının üstadlarından olan rahmetli Mihemed Şêxo anısına olan bu çalışmayla gelecek nesiller arasında bir köprü kurmak istedim. Yapmış olduğu eserler ve sanatıyla her daim yaşasın istiyorum. Bu albümü dinleyicilerle buluşturmamda büyük çaba ve emekle desteklerini esirgemeyen Ses Media ve sevgili prodüktörüm Muhsin Altıntop'a, albüm altyapılarındaki ustalığı, emeği ve ortaya çıkardığı güzel çalışma için Heci Azad'a, albüm kapak fotoğrafındaki çizimler için sevgili Kürt ressam Lukman Ahmad'e, albümün yazı ve sözlerindeki redaksiyon için sevgili Mehdi Tanrıkulu’na çok teşekkür ederim. Benim için çok anlamlı ve bir o kadar da değerli olan bu çalışma ile umut ediyorum ki tüm Mihemed Şêxo ve müzikseverlerin gönlüne dokunabiliriz.”

Albümde yer alan eserler:

  • 1- Ay Gewrê 
  • 2- Nesrîn
  • 3- Dinya Bû Bihar 
  • 4- Ey Felek 
  • 5- Bilinde Bejn û Bala Te
  • 6- Were Were Nikmin Rûne
  • 7- Perwîn
  • 8- Dilperîşanim 
  • 9-Lê lê Ciwanê 
  • 10- Xalxalok

Production: Ses Media Müzik

Aranjör: Abdullah Karakaş (Hecî Azad) Keman: Ayhan Beyazdağlı, Hüseyin Dalkıran Bağlama, Ud, Lavta: Abdullah Karakaş Ney: Eyüp Hamiş Mey: Zübeyir Çelebi E. Gitar: Baran Karakoç B. Gitar: Emrah Doğrul Klavye: Alper Doymaz Perkusyon: Pirkemal Barış Kanun: Fatih Alaskan Mix-Mastering: Enver Akarcalı Wêne: Lukman Ahmad Redaksiyon: Mehdi Tanrıkulu Grafik: Hasan Tek