Mirani: Büyük kayıp

Mirani: Büyük kayıp

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Değişim Hareketi (Goran) lideri Newşirwan Mustafa'nın ölümünü “büyük bir kayıp” olarak değerlendirdi.

Bugün Newşirwan Mustafa'nın Erbil'de düzenlenen taziye törenine katılan Fazıl Mirani, yaptığı açıklamada, “Kısa süre içinde hem annelerini hem de babalarını kaybeden Çiya, Nıma ve Çıra kardeşlerin üzüntülerini paylaşıyoruz. Bir amca gibi onların arkasındayız” dedi.

Mirani, “Newşirwan Bey devrimci, tarihçi ve entelektüel biriydi. Siyasi meseleler dışında, birer arkadaştık” ifadelerini kullandı.

Mirani, şunları kaydetti:

“Böyle bir şahsiyet, benim veya sosyal medyada konuşan bir başkasının sözüyle küçülmeyeceği gibi, bir hayranının sözüyle de büyümez. Bazı şahsiyetlerin millet içinde bir yeri vardır, Newşirwan Bey de onlardan biriydi. Bu yüzden vefatından sonra onun adına konuşamayız.

Newşirwan Mustafa gibi bir şahsiyet, yakınlaşma ve öz eleştiriye vesile olmalı. Bu hepimizin yolu. Bu yüzden, halk arasında oluşan kin ve nefret konusunda hepimizin oturup bir özeleştiri yapması lazım. Ölüm herkesin yolunda.

Onun vefatı milletimiz için büyük bir kayıp. Maalesef bize erken veda etti. O, milletine daha da faydalı olabilirdi.”

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Sözcüsü Hakim Kadir'in Goran'dan birleşme talebini de değerlendiren Mirani, “Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Çünkü ben ne KYB, ne de Goran'ın üyesiyim. Ancak KYB’nin yerinde olsaydım, bu teklifi şimdi yapmazdım” diye konuştu.

Newşirwan Mustafa 19 Mayıs'ta Süleymaniye'deki evinde hayatını kaybetmişti. Mustafa, vasiyeti üzerinde Zergete Tepesi'ndeki evinin yakınında defnedildi.