Mısır’dan Türkiye’nin Rojava ve Suriye operasyonuna tepki: Derhal durdurun

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar’da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkışması sonrası ikili ilişkilerin normalleşmesi yönünde yeni adımlar beklenirken, Mısır'dan Türkiye'nin Rojava’ya düzenlediği hava saldırılarına karşı çıkan bir açıklama geldi.

Mısır’dan Türkiye’nin Rojava ve Suriye operasyonuna tepki: Derhal durdurun

Mısır Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı açıklamada Türkiye'nin Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonlarını derhal durdurması gerektiğini belirtti.

Sözcü’de yer alan habere göre Türkiye'nin operasyonlarının Rojava ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğine aykırı olduğunu belirten Mısır, “Kardeş Arap ülkeleri Irak ve Suriye'ye son günlerde Türkiye ve İran tarafından düzenlenen saldırıları büyük endişeyle takip ediyoruz. Bu saldırılar iki ülkenin egemenliğinin ihlalidir” denildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Mısır, kan dökülmesini ve daha fazla istikrarsızlığı önlemek için gerilimin düşürülmesi çağrısı yapıyor” ifadeleri yer aldı.

AK Parti hükümeti, Arap Baharı döneminde halkın taleplerine rağmen seçime gitmeyi reddeden Müslüman Kardeşler iktidarını, 2013’te darbe ile indiren Abdulfettah Sisi yönetimi ile ilişkileri koparmıştı. Türkiye ile Mısır arasında liderler düzeyindeki ilk temas 9 yıl sonra geçen hafta Katar’da yaşanmıştı.