MİT Başkanı Hakan Fidan Bağdat'ta: Sünni lider ile bir araya geldi

Irak Sünni Egemenlik İttifakı Genel Başkanı Hamis Hançer, Türkiye Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ı başkent Bağdat'ta kabul etti.

MİT Başkanı Hakan Fidan Bağdat'ta: Sünni lider ile bir araya geldi

Sünni Egemenlik İttifakı'na yakınlığı ile bilinen UTV'nin haberine göre, Irak hükümet yetkilileri ve siyasetçilerle bir dizi gerçekleştirmek üzere Bağdat'a gelen MİT Başkanı Hakan Fidan, bugün Irak Sünni Egemenlik İttifakı Genel Başkanı Hamis Hançer ile bir araya geldi.

Toplantıya Sünni Egemenlik İttifakı yetkileri ile MİT Başkanına eşlik eden heyet üyeleri de katıldı.

Haberde; Fidan'ın Irak ziyaretinin ülkede devam eden “siyasi kriz” ve “Türkiye'nin Irak topraklarında PKK’ye yönelik devam eden askeri operasyonları" ile bağlantılı olduğu belirtildi.

Irak Dışişleri Bakanı, 20 Mayıs’ta 9 sivilin yaşamını yitirdiği Zaho'daki turistik bölgeye yönelik bombardımanın ardından Ankara’ya askeri unsurlarını Irak topraklarından çıkarma çağırısı yapmıştı.

Bombalamanın ardından Bağdat ile Ankara arasındaki ikili ilişkiler gerilmiş, iki komşu ülkenin üst düzey yetkililerinden karşılıklı açıklamalar gelmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır bölgelerindeki operasyonları ile birlikte Duhok kentinin dağlık sınır bölgelerinde son birkaç yılda 58 askeri nokta kurdu.