Mithat Sancar'dan 'Kobani davası' tepkisi: İktidarın kazanma şansı yok

Bugün Ankara’da görüşmekte olan Kobani davasını takip eden HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Sincan Cezaevi kampüsü önünde açıklama yaptı.

Mithat Sancar'dan 'Kobani davası' tepkisi: İktidarın kazanma şansı yok

Mithat Sancar, "Hep söyledik 'bu bir siyasi intikam davasıdır, bu bir kumpas davasıdır.' Ama yeni gelişmelerle birlikte başka nitelemeler de kullanmamız gerekiyor. Ortada 'İktidarın zavallılığı, hukukun sefaleti' vardır" dedi.

”İktidar bu dava aracılığıyla toplumun vicdanına, aklına ve hafızasına savaş açmıştır” diyen Sancar, “Kazanacak olanlar inatla, onurla direnenlerdir. İktidarın kazanma şansı yoktur. Adaleti alanen yok sayan hiçbir iktidar uzun süre ayakta kalamaz. Adil hâkimlerden beklentimiz bu kirli planları reddetmeleridir” ifadelerini kullandı.

“HDP'ye destek verenler de yargılanıyor”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da bu davanın Türkiye'nin demokrasi tarihine geçeceğini belirterek, “Verilecek olan kararlar Türkiye'nin demokratik geleceğini çok yakından ilgilendirecek. Umut ediyoruz ki verilecek kararlar demokratik kararlar olur ancak bu kararın nasıl sonuçlanacağını elbette ki görüyoruz. Bugün burada sadece HDP yargılanmıyor, HDP'ye destek verenler de yargılanıyor. Verilecek olan karar Türkiye toplumunun ortak yargılanması meselesidir. AKP istediği sonucu asla ve asla buradan alamayacaktır” diye konuştu.