MSB ve HPG'den Zap-Avaşin’deki çatışmalara ilişkin yeni açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hukusi Akar, “Pençe Kilit” operasyonun devam ettiği Zap, Avaşin-Basyan bölgesinde bugüne kadar yaşamını yitiren PKK’lilerin sayısının 100'ü geçtiğini açıkladı. PKK kaynakları ise dün yaşanan çatışmalarda 12 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

MSB ve HPG'den Zap-Avaşin’deki çatışmalara ilişkin yeni açıklama

Hulusi Akar, Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da gerçekleştirilen “Pençe Kilit” operasyonunda dün 5 askerin hayatını kaybettiği çatışmanın ardından dün beraberindeki kuvver komutanları ile Şırnak ve Çukurca’da sınır hattına gelmişti.

Akar, birliklerin komutanları ile video konferans yöntemi ile yaptığı görüşmede son duruma ilişkin bilgi aldı.

Dün 5 askerin hayatını kaybettiği çatışmanın ardından bir mağadar bir grup PKK’li ile çatışma yaşandığını belirten Akar “Pençe Kilit” operasyonunda bugüne kadar yaşamını yitiren PKK’lilerin sayısının 100'ü geçtiğini söyledi.

Akar, olumsuz, zor arazi ve hava koşullarına rağmen operasyonun karadan ve havadan sürdüğünü belirtti.

"Operasyonu başarıyla tamamlayacak kilidi kapatacağız"

Operasyonun planlandığı şekilde devam edeceğini vurgulayan Akar, "Pençe serisi harekatlarımız devam ediyor. Bu bir zincir, zincirin son halkası da Pençe Kilit Operasyonu. Bu operasyonu da başarıyla tamamlayarak hem kilidi kapatacak hem de hudutlarımızın tam olarak kontrolünü sağlamış olacağız. Buna çok yaklaştık" diye konuştu.

Akar, "Kürtler ve Türkler kardeştir. Yüzyıllarca ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Bütün şehitliklerde Türkler, Kürtler, Araplar birlikte yatıyor" diye konuştu.

HPG kaynakları: 12 asker öldürüldü

Öte yandan PKK’ya yakın haber siteleri, HPG kaynaklarına dayandırılan haberde, Zap’ın Çiyareş bölgesinde dün yaşanan çatışmada 12 askerin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Harde, askerlerin üzerinden 6 silah kaldırıldığı bilgisine yer verildi.

Metina’da yaşamını yitiren 2 PKK’linin kimlik bilgileri açıklandı

PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi de, 19 Mayıs günü Metina’da yaşanan çatışmada hayatını kaybeden iki üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

Kimliği açıklanan HPG’liler şunlar:

“Mîrza Rênas” kod adlı Diyarbakır doğumlu Ayhan İnalhan

“Andok Şoreş” kod adlı Diyarbakır doğumlu Mehmet Ete