MSB ve PKK’den çatışmalara ilişkin açıklama

MSB, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da gerçekleştirilen operasyonda şu ana kadar 111 PKK’linin hayatını kaybettiğini açıkladı. PKK üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan ise, Türk ordusunun 187 kayıp verdiğini duyurdu.

MSB ve PKK’den çatışmalara ilişkin açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da gerçekleştirilen “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adlı operasyon hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yayımladı.

MSB’nin açıklamasında, Metina bölgesinde operasyona katılan keskin nişancıların saldırı hazırlığındaki bir PKK’liyi bulunduğu mevzide vurduğu kaydedilerek, "Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 111 oldu” denildi.

Bakanlık bugün yaptığı bir başka açıklamada ise, Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında Zap bölgesinde 2 PKK’linin SİHA’lar tarafından vurulduğu belirtildi.

HPG’den açıklama

Öte yandan PKK Yürütme Konseyi üyesi ve PKK’ye bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanı Murat Karayılan, Stêrk TV’de yayınlanan açıklamasında, çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

Karayılan, Avaşin bölgesinde bulunan Mamreşo mıntıkasında 7 örgüt üyesinin “kimyasal silahlar” nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

Operasyonun başından bu yana 18 örgüt üyesinin yaşamını yitirdiğini belirten Karayılan, 6 örgüt üyesinden herhangi bir haber alınamadığını söyledi.

Murat Karayılan, TSK’nın açıklamaları hakkında ise, “Arkadaşların tespitlerine göre öldürülen düşman askeri 187, yaralananların sayısı ise 20” açıklamasını yaptı.

Öte yandan HPG Basın İrtibat Merkezi, 16 Mayıs tarihli açıklamasında, Metina’da gerçekleştirilen saldırıda 3 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu. / Rudaw