MSB'den YPG'ye, Girê Spî'de okula saldırı suçlaması

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), YPG’yi Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad kasabasında bir okulu hedef alarak, 3 sivil ölümüne ve 8 sivilin de yaralanmasına neden olmakla suçladı.

MSB'den YPG'ye, Girê Spî'de okula saldırı suçlaması

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), YPG’yi Suriye’nin kuzeyindeki Girê Spî (Tel Abyad) kasabasında bir okulu hedef alarak, 3 sivil ölümüne ve 8 sivilin de yaralanmasına neden olmakla suçladı.

MSB’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Halk Savunma Birimleri'nin (YPG) Girê Spî'de bulunan Curn köyüne attığı havanlarla okulu vurduğu, 3 sivilin hayatını kaybettiği ve aralarında çocukların da bulunduğu 8 sivilin de yaralandığı ileri sürüldü.

Söz konusu açıklamada, saldırıda yaralanan çocuklar ve tahrip olan sınıfları gösteren fotoğraflar da paylaşıldı.

Konu ile ilgili olarak YPG kaynaklarından henüz bir açıklama gelmedi.

Rusya ve ABD ile yapılan anlaşmalar uyarınca, Türkiye Girê Spî ve Serêkanîyê dahil olmak üzere Suriye topraklarında doğrudan kendi kontrolü altında 120 kilometrelik güvenli bir bölge kuracak, yanısıra YPG sınırdan 30 kilometre derinliğe çekilecek ve sınır şeridi boyunca 10 kilometre derinlikteki bölgelerde Rusya ile ortak devriyeler gerçekleştirilecek.

Girê Spî köylerine bombardıman

Anha'da yer alan bir haberde ise Türk Ordusu ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) cihatçılarının, Girê Spî’nin Xirbet Beger, Qizelî, Cirin, Qirinfolê köyleri ile Xefetsalim köyündeki buğday silolarına yoğun saldırılarda bulunduğu dile getirildi.

Serêkanîyê'de patlama

SMO'nun Serêkaniyê’deki Kawa Şallah köyündeki askeri üssü önünde bomba yüklü bir araç patladığı bildirildi.

SMO bileşenlerine ait basın organlarında patlama sonrası çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilirken, patlamanın ardından gruplar arasında çatışmaların yaşandığı ileri sürüldü.

Patlamanın ardından çok sayıda ambulansın yaralıları Türkiye'ye taşıdığı bildirildi.