MSB'nin açıklamasına, DSG'den yanıt geldi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nın “Barış Pınarı” bölgesinde 3 YPG’linin öldürüldüğüne dair açıklamasına “gerçek dışı” yanıtını verdi.

MSB'nin açıklamasına, DSG'den yanıt geldi

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'nın, Twitter hesabından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli silahlı grupların kontrolü altındaki Rojava'nın Gre Spi ve Sere Kaniye bölgelerinde, taciz ateşi açan 3 YPG’linin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Kahraman Komandolarımızdan teröristlere geçit yok! Huzur ve güven ortamını bozmak için Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan 3 PKK/YPG’li terörist daha Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi” ifadelerine yer verildi.

DSG’den yanıt

DSG Basın İrtibat Merkezi, resmi Twitter hesabından yayımladığı açıklamda, sözkonusu haberin gerçeği yansıtmadığını yazdı.

DSG’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 “Türkiye Savunma Bakanlığı 10 Nisan günü resmi Twitter hesabından 3 savaşçımızın şehit düşürüldüğüne ilişkin bir haber yayımlamıştır. Yayınlanan bu haber gerçek değildir.”

(Rudaw)