MSD, DSG ve Özerk Yönetim’inden ortak sonuç bildirgesi

MSD, DSG ve Özerk Yönetim’in katıldığı üçlü toplantının sonuç bildirgesinde, Türkiye’nin muhtemel her türlü saldırısına karşı tüm hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

MSD, DSG ve Özerk Yönetim’inden ortak sonuç bildirgesi
Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi dün Hesekê’de düzenlediği ortak toplantının sonuçlarını açıkladı.
 
Açıklamaya göre, DSG yönetimi, Türkiye’nin bölgeye olası bir saldırısı durumunda hazır olduğunu ve gerekli tüm önlemleri aldığını belirtti.
 
Her üç taraf da Kuzey ve Doğu Suriye halkını birleşmeye, kendi güvenliklerine ve geleceklerine karşı projelere karşı durmaya çağırdı.
 
Birlik vurgusunun yapıldığı sonuç bildirgesinde, Türk devletinin oluşturduğu tehdidin ciddi bir tehdit olduğu belirtilerek, Suriye’deki tüm demokratik ulusal güçleri bu tehditleri reddetmeye çağırdı. Ayrıca Arap Birliği ve Körfez İşbirliği Konseyi’ne Suriye halkını terörizme karşı desteklemeye, Suriye topraklarını bölmeyi ve işgal etmeyi amaçladığı için Türkiye’nin Suriye’yi işgalini reddetmeye çağırdı.