MSD: Suriye Rejimi, Türkiye'nin bize saldırmasını istiyor

Suriye Demokratik Meclisi(MSD) Eş Başkanı Emîne Omer güvenlikli bölge oluşması halinde Rojava'daki özerk yönetiminde herhangi bir değişimin olmayacağını söyledi.

MSD: Suriye Rejimi, Türkiye'nin bize saldırmasını istiyor

Suriye Demokratik Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Emine Omer güvenlikli bölge oluşması halinde Rojava'daki özerk yönetiminde herhangi bir değişimin olmayacağını söyledi.

Amerika'nın Sesi'ne konuşan  MSD Eşbaşkanı Emine Omer ABD ile Türkiye’nin kuzey Suriye’de ‘güvenli bölge’ konusunda anlaşmasının güvenlik mekanizması kurulması açısından olumlu bulduklarını dile getirdi.

 Omer “Bu anlaşma sayesinde Türkiye’nin tehditleri durdurulacak,diyaloğun yolu açılacak. Bizim için en önemli nokta Rojava özerk yönetiminda bir değişikliğin olmamasıdır” dedi.

Omer güvenlik ortak merkezinin kurulmasının ‘güvenli bölge’nin ilk adımı olduğunu ve ABD, Türkiye ve DSG güçleri arasındaki anlaşma ile bunun sağlandığını sözlerine ekledi.  

Suriye rejimi ile Rojava özerk yönetimi arasındaki ilişkilerin geleceğine ilişkin ise MSD Eşbaşkanı, “Rejim ile askeri ve güvenlik konularında işbirliğimiz sürüyor. Ancak rejim siyasi bir çözüme henüz hazır değil” ifadelerini kullandı.

Rejimin Beklentisi Türkiye’nin Bize Saldırması

Omer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Rejimin beklentisi Türkiye’nin Rojava’ya saldırması ve bizim zayıf düşürülerek rejimin tüm şartlarına teslim olmaya mecbur kalmamızdır. Biz bunu kabul edemeyiz.”