Muhalefetin cumhurbaşkanlığı planında iki kritik soru gündemde

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı planında iki kritik soru gündemde

Erken seçim tartışmaları, yeni partilerin ortaya çıkması, ittifaklarda da yeni senaryoları gündeme getiriyor. Sağ partilerden İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin de aralarında yer aldığı oluşumların, önümüzdeki seçime ortak girmeyi tartıştığı kulislere yansırken AKP'ye yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de muhalefetin cumhurbaşkanlığı planına dair bazı iddiaları köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 50+1 arandığını hatırlatan Selvi, başkanlıkta Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde ise Millet İttifakı'nın işine yaradığını vurguluyor.

Akşener’in “Tekrar cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna “Bu milletin, hepimizin nefes almaya ihtiyacı var. Bu seçmenin tekrar mutsuz olmasına sebep olmayız” gibi şifreli bir mesaj verdiğinin altını çizen Selvi, ''2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken AK Parti’nin yeni tabloyu iyi analiz etmesinde yarar var. Muhalefet, yerel seçimlerde kurduğu ittifakla İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin’i kazanmayı başardı. HDP’nin desteği İstanbul seçimlerinde belirleyici oldu. CHP’nin HDP desteğini korumaya çalıştığı anlaşılıyor'' görüşünü dile getiriyor.

Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, kayyım kararından sonra Diyarbakır’a gittiğini, Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu'nun Diyarbakır’da ziyaret ettikleri Başak Demirtaş’ın İstanbul’daki tiyatro davetine de iştirak ettiklerini anımsatıyor ve ekliyor:

''Bu fotoğraf, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak verildi. Bu bir. İkinci önemli nokta, Akşener’in “2023’te de cumhurbaşkanı adayıyım” demek yerine, “Bu milletin, hepimizin nefes almaya ihtiyacı var. Bu seçmenin tekrar mutsuz olmasına sebep olmayız” diye konuşmasının bir mesaj olduğunu düşünüyorum.''

''Hesap belli. Muhalefet, 2023’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına ortak bir adayla çıkma hazırlığı yapıyor'' diyen Selvi, şu iki soruyu yöneltiyor:

1- Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yüzde 8.4 oranında oy alan Selahattin Demirtaş girmezse ne olur?

2- Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yüzde 7.3 oranında oy alan Meral Akşener girmezse ne olur?